Egyszerű tojásos nokedli salátával 4 főre. Finom, gyorsan elkészíthető, laktató egytálétel.
Tojásos nokedli 4 főre:
- 40 dkg liszt
- 4 db tojás
- 1 teáskanál só
- 2 dl víz
Összeállításhoz:
- 6 db tojás
- só
- olaj
Ecetes salátához:
- 1 db fejes saláta
- 1 liter víz
- 0,5 dl ecet
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Tojásos nokedli recept:
1 Tegyél fel forrni egy nagy fazékban vizet, amiben majd a nokedlit fogod kifőzni.
2. Készítsd el a saláta öntetét, keverd össze az ecetet, cukrot, sót, és vizet.
3. A salátát tisztítsd meg és darabold fel.
4. Üss 6 darab tojást egy tálba, és habard el egy kevés sóval és tedd félre.
5. Készíts elő egy nagyobb serpenyőt vagy lábost, amiben majd a kész nokedlit a tojással el tudod készíteni.
6. Üsd egy keverőtálba 4 db tojást és habard el a sóval.
7. Add hozzá a lisztet és a vizet, és keverd simára.
8. Ha felforrt a víz sózd meg és szaggast a nokedlit a vízbe. Amint feljönnek a nokedlik a víz tetejére, szűrd le.
9. Tedd a tűzhelyre a lábost vagy serpenyőt és melegítsd meg benne az olajat.
10. Add hozzá a leszűrt nokedli és forgasd át.
11. Csorgasd hozzá a habart tojásokat és közepes lángon folyamatosan kevergetve készítsd el a tojásos nokedlit. Ahhoz, hogy szaftos legyen a tojásos nokedli, nem szabad a tojást túlsütni. Amint elérte a tojásos galuska a megfelelő állagot, szedd ki tányérokra, mert az edény hőjétől még tovább sülne.
12. Öntsd az ecetes öntet a salátára, és már tálalhatod is a tojásos nokedlit ecetes salátával.