Hagyományos bundáskenyér

hagyományos bundáskenyér

A bundáskenyér sokak kedvenc reggelije, hiszen finom, és egyszerűen elkészíthető. Kezdő szakácsok is el tudják készíteni.

A bundáskenyér másik előnye, hogy a szikkadt, nem túl friss kenyér felhasználására is kiváló. Sőt, akkor lesz igazán finom, ha a kenyér már kicsit szikkadt, és nem friss.

A hagyományos bundáskenyér is finom, de lehet variálni, például készülhet sajtos bundáskenyér, rakott bundáskenyér vagy töltött bundáskenyér is belőle.

A bundáskenyeret akár főzelék feltétként is lehet fogyasztani például zöldborsófőzelékhez, zöldbabfőzelékhez.

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 4 szelet kenyér
  • olaj

Hagyományos bundáskenyér elkészítése:

1 A tojásokat mosd meg és üsd fel egy mélytányérba. Olyan méretű tányért válassz, amibe majd beleférnek a kenyér szeletek.

2. Sózd meg a tojás, és habard el egy villával.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.

4. Tegyél egy szelet kenyeret a felvert tojásba. Ha túl nagy a szelet, akkor félbe is lehet vágni, úgy könnyebb dolgozni vele. Hagyd pár másodpercet állni a tojásban, hogy a kenyér a magába tudja szívni, majd tedd a kenyér másik felét is a tojásba.

bundáskenyér mártása tojásba

5. A tojás bundás kenyeret tedd a serpenyőbe, és közepes lángon süsd aranybarnára mindkét oldalát.

bundáskenyér sütése

6. A megsült bundáskenyereket szedd konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

Frissen fogyaszd egy jó nagy bögre teával.

Összegzés
recipe image
Recept
Hagyományos bundáskenyér
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő