A bundáskenyér sokak kedvenc reggelije, hiszen finom, és egyszerűen elkészíthető. Kezdő szakácsok is el tudják készíteni.
A bundáskenyér másik előnye, hogy a szikkadt, nem túl friss kenyér felhasználására is kiváló. Sőt, akkor lesz igazán finom, ha a kenyér már kicsit szikkadt, és nem friss.
A hagyományos bundáskenyér is finom, de lehet variálni, például készülhet sajtos bundáskenyér, rakott bundáskenyér vagy töltött bundáskenyér is belőle.
A bundáskenyeret akár főzelék feltétként is lehet fogyasztani például zöldborsófőzelékhez, zöldbabfőzelékhez.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 4 szelet kenyér
- só
- olaj
Hagyományos bundáskenyér elkészítése:
1 A tojásokat mosd meg és üsd fel egy mélytányérba. Olyan méretű tányért válassz, amibe majd beleférnek a kenyér szeletek.
2. Sózd meg a tojás, és habard el egy villával.
3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.
4. Tegyél egy szelet kenyeret a felvert tojásba. Ha túl nagy a szelet, akkor félbe is lehet vágni, úgy könnyebb dolgozni vele. Hagyd pár másodpercet állni a tojásban, hogy a kenyér a magába tudja szívni, majd tedd a kenyér másik felét is a tojásba.
5. A tojás bundás kenyeret tedd a serpenyőbe, és közepes lángon süsd aranybarnára mindkét oldalát.
6. A megsült bundáskenyereket szedd konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.
Frissen fogyaszd egy jó nagy bögre teával.