Spenótos rántotta

spenótos rántotta

Ha szeretnéd a hagyományos rántotta helyett valami különlegesebb reggelit készíteni, próbáld ki a spenótos rántottát.

A spenótos rántottát hagymával, fokhagymával és parmezánnal is gazdagíthatod, de készítheted csak spenóttal, úgyis nagyon finom lesz.

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 30 g friss bébi spenót
  • bors
  • étolaj

Opcionálisan:

  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • parmezán sajt

Spenótos rántotta recept

1 Üsd a tojásokat egy tálba, fűszerezd sóval, borssal és habard el.

2. Ha akarsz használni vöröshagymát és fokhagymát, akkor aprítsd fel őket.

3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, ha használsz hagymát, akkor először az olajban párold üvegesre.

4. Add az olajhoz a spenótot, és párold meg, míg kicsit össze nem esik.

5. Öntsd a tojást a spenótra, és mikor kezd a tojás széle megszilárdulni, keverd át, hogy mindenhol meg tudjon sülni a tojás.

6. Végül gazdagíthatod reszelt parmezánnal.

7. Vedd ki a serpenyőből a spenótos tojásrántottát, és frissen fogyaszd, zöldségekkel, ropogós kenyérrel.

kép: canva.com

Összegzés
recipe image
Recept
Spenótos rántotta
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)