Ha szeretnéd a hagyományos rántotta helyett valami különlegesebb reggelit készíteni, próbáld ki a spenótos rántottát.
A spenótos rántottát hagymával, fokhagymával és parmezánnal is gazdagíthatod, de készítheted csak spenóttal, úgyis nagyon finom lesz.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 30 g friss bébi spenót
- só
- bors
- étolaj
Opcionálisan:
- vöröshagyma
- fokhagyma
- parmezán sajt
Spenótos rántotta recept
1 Üsd a tojásokat egy tálba, fűszerezd sóval, borssal és habard el.
2. Ha akarsz használni vöröshagymát és fokhagymát, akkor aprítsd fel őket.
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, ha használsz hagymát, akkor először az olajban párold üvegesre.
4. Add az olajhoz a spenótot, és párold meg, míg kicsit össze nem esik.
5. Öntsd a tojást a spenótra, és mikor kezd a tojás széle megszilárdulni, keverd át, hogy mindenhol meg tudjon sülni a tojás.
6. Végül gazdagíthatod reszelt parmezánnal.
7. Vedd ki a serpenyőből a spenótos tojásrántottát, és frissen fogyaszd, zöldségekkel, ropogós kenyérrel.
kép: canva.com