Ha egy egészséges, gluténmentes, tejmentes palacsintát szeretnél készíteni, ami paleo étrendbe is illeszthető, akkor próbáld ki a banános tojásos palacsintát. Egyszerűen, gyorsan elkészül, a túlérett banánok felhasználására is jó módszer, és arról se feledkezzünk meg, hogy a banán az egyik legjobb természetes magnézium forrás.
Banános tojásos palacsinta hozzávalók:
- 1 db nagyobb érett banán
- 2 db tojás
- kókuszolaj a sütéshez
- ízesítésnek: vanília kivonat, fahéj, mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
Banános tojásos palacsinta elkészítése:
1 Pucold meg a banánt, és egy villával jó alaposan törd össze.
2. Add a banánhoz a tojásokat és keverd jól össze.
3. Ha szeretnéd ízesíteni, most add hozzá a fűszereket, például vanília kivonatot, fahéjat.
4. Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, tegyél bele egy kevés kókuszolajat. Ha igazán jó tapadásmentes serpenyőd van, akkor akár kókuszolaj nélkül is meg tudod sütni.
5. Tegyél 2-3 evőkanálnyit a serpenyőbe a banános palacsinta tésztájából. Amerikai palacsinta stílusú palacsintákat tudsz készíteni, amik kb. 8-10 átmérőjű korongok, más, mint a hagyományos magyar palacsinta, ami nagyobb vékony és fel szoktuk tekerni.
6. Amint buborékok kezdenek megjelenni a banános palacsinta tetején, egy sütőlapát segítségével nyúlj alá, és egy határozott mozdulattal fordítsd meg.
7. Süsd a banános palacsinta másik oldalát is 1-2 percig.
8. Frissen, melegen fogyaszd!