Stefánia szelet tojással

stefánia szelet tojással

Stefánia szelet (egybefasírt tojással) az egyik legnépszerűbb húsos tojásos étel. Egyszerű, de mégis látványos, nem csak melegen, de hidegen is lehet fogyasztani, bulikba, vendégvárónak is készülhet.

Stefánia szelet hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2 db zsemle vagy kenyér
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 teáskanál majoranna
  • 4 db főtt tojás

Stefánia vagdalt recept:

1.Tegyél fel főni 4 db tojást, és főzd forrástól számított kb. 8 percig, majd vedd ki őket a vízből és hűtsd le őket.

2. A vöröshagymát aprítsd fel.

3. Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, tedd bele a hagymát, sózd meg, és párold üvegesre, majd tedd félre.

4. A zsemlét áztasd be két percre vízbe, majd nyomd ki.

5. Tedd egy keverőtálba a darált húst, a fűszereket, 2 db nyers tojást, a kinyomkodott zsemlét, az üvegesre párolt vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát, és gyúrj belőle egynemű masszát.

 

6. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, és a hús egyharmadát terítsd szét, és helyezd rá a főtt tojásokat, kicsit nyomkodd bele a húsba.

 

7. A maradék hússal borítsd be a tojásokat, és formázz roládot.

 

Stefánia szelet sütése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Takard le alufóliával a stefánia vagdaltat, és süsd 180 fokon 60 percig.

3. Ha letelt az egy óra, vedd le a fóliát, és emeld fel a sütő hőfokát 220 fokra, és süsd 20-25 percig.

4. Ha megsült a stefánia vagdalt, vedd a ki a sütőből és pihentesd kicsit és csak utána szeleteled.

A stefánia szelet mellé jól illik a krumplipüré, rizibizi, majonézes saláták vagy bármilyen főzelék.

Hasonló étel a skót tojás.

Összegzés
recipe image
Recept
Stefánia szelet tojással
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő