A rántotta egy egyszerű, gyorsan elkészíthető és laktató étel, amit jó feldobni egyéb hozzávalókkal, mint például a cukkini. Cukkinit már egész évben lehet kapni, nem csak a nyári szezonban, és nem csak rakott cukkinit vagy töltött cukkinit lehet belőle készíteni, hanem cukkinis rántottát is! A maradék cukkinis felhasználására is jó ötlet a rántotta.
A recept egy főre szól, persze mindenkinél eltérő, hogy mekkora mennyiséget képes egyszerre megenni. Nagyobb adagban is lehet készíteni.
Cukkinis rántotta hozzávalók:
1 főre
- 8 dkg zsenge cukkini
- 2 db tojás
- olaj
- só
- bors
Cukkinis rántotta elkészítése:
1 Mosd meg jó alaposan a cukkinit, és vágd fel kb. 1 cm-es kockákra. Javaslom, hogy zsenge cukkinit használj, annak a héját is meg lehet enni, és a cukkini zöld héja jól fog mutatni az ételben.
2. Mosd meg a tojásokat, üsd egy tálba, sózd meg és borsozd, habard el egy villával.
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és add hozzá a cukkini kockákat.
4. Magas hőfokon, kevergetve párold meg a cukkini kockákat.
5. Vedd alacsonyabbra a hőfokot a serpenyő alatt, és öntsd a tojást a cukkini tetejére.
6. Amikor kezd megszilárdulni az alja, akkor keverd át. Süsd kívánt lágyságúra a cukkinis rántottát.
7. Ha megsült, tedd egy tányérra, és frissen fogyaszd. Önmagában diétás reggeli lehet belőle, de ehetsz hozzá friss ropogós kenyeret is.
Tippek a cukkinis rántottához
Itt egy alaprecepttel ismerkedhettél meg, de egyéb hozzávalókkal, fűszerekkel ízesítheted a cukkinis rántottát.
Például adhatsz hozzá felaprított hagymát, vagy mediterrán zöldfűszereket, például a toscan fűszerkeverék jól illik a cukkinihez.
Ha szereted a cukkinis ételeket, látogass el a cukkinireceptek.hu weboldalra!