A kaszinótojás egyik kedvelt eleme a hidegtálaknak, amit otthon is el tudunk készíteni. Sok háztartásban elképzelhetetlen a húsvét kaszinótojás nélkül, de karácsonykor és szilveszterkor is szívesen fogyasztjuk.
Ha húsvétra készül, akkor a krémbe kerülhet egy kis torma is. A kaszinótojást átalában valamilyen majonézes salátával, például franciasalátával szokták tálalni.
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- só
- frissen őrölt feketebors
Klasszikus kaszinótojás recept:
1 Főzd meg a tojásokat bő vízben. A forrástól számított 10 percig főzd, utána vedd le a tűzről és hideg vízben hűtsd ki.
2. Ha kihűltek a tojások, pucold meg őket.
3. Egy éles késsel hosszában vágd félbe a főtt tojásokat.
4. A tojássárgákat tedd egy tálba.
5. Add a tojássárgához a tejfölt, mustárt, majonézt, sót, borsot, és jó alaposan keverd össze.
6. Töltsd a tojássárgás krémet egy nyomózsákba, nyomd bele a tojásfehérje mélyedéseibe.
7. A kaszinótojás tetjét diszítheted fűszerpaprikával, apróra vágott uborkával, paprikával.
Tudtad, hogy csak Magyarországon hívják kaszinótojásnak ezt az ételt? Kattints a linkre és ismerd meg a kaszinótojás eredetét!
Pár szem olívabogyó és egy kis kreativitás segítségével akár halloweeni ételt is varázsolhatunk belőle.