Klasszikus kaszinótojás

klasszikus kaszinótojás

A kaszinótojás egyik kedvelt eleme a hidegtálaknak, amit otthon is el tudunk készíteni. Sok háztartásban elképzelhetetlen a húsvét kaszinótojás nélkül, de karácsonykor és szilveszterkor is szívesen fogyasztjuk.

Ha húsvétra készül, akkor a krémbe kerülhet egy kis torma is. A kaszinótojást átalában valamilyen majonézes salátával, például franciasalátával szokták tálalni.

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • frissen őrölt feketebors

Klasszikus kaszinótojás recept:

1 Főzd meg a tojásokat bő vízben. A forrástól számított 10 percig főzd, utána vedd le a tűzről és hideg vízben hűtsd ki.

2. Ha kihűltek a tojások, pucold meg őket.

3. Egy éles késsel hosszában vágd félbe a főtt tojásokat.

4. A tojássárgákat tedd egy tálba.

5. Add a tojássárgához a tejfölt, mustárt, majonézt, sót, borsot, és jó alaposan keverd össze.

6. Töltsd a tojássárgás krémet egy nyomózsákba, nyomd bele a tojásfehérje mélyedéseibe.

7. A kaszinótojás tetjét diszítheted fűszerpaprikával, apróra vágott uborkával, paprikával.

Tudtad, hogy csak Magyarországon hívják kaszinótojásnak ezt az ételt? Kattints a linkre és ismerd meg a kaszinótojás eredetét!

Pár szem olívabogyó és egy kis kreativitás segítségével akár halloweeni ételt is varázsolhatunk belőle.

halloweeni kaszinótojás

Összegzés
recipe image
Recept
Klasszikus kaszinótojás
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)