Frida Kahlo nemcsak a festészetben volt szenvedélyes és egyedi, hanem az élet minden területén – beleértve a konyhát is. Imádta Mexikót és a mexikói ízeket. “Valahányszor külföldre utazom, az hiányzik legjobban Mexikóból, hogy a fahéjas kávé meg a serpenyőben sült finom reggeli ízére kelhessek fel. Ez jelenti az új nap kezdetét, és vele az előző nap csodájának emlékezetét” – És hogy mi az az étel, ami hiányzott neki külföldön? Próbáld ki Te is Frida Kahlo reggeli tojás receptjét!
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1/2 csésze olaj
- 4 db tojás
- 4 db tortilla
- 2 főtt paradicsom
- 1 csipetnyi oregánó
- 1 vagy 2 lángon sütött árbol chili
- 1 ek karikára vágott hagyma
- 1/4 tk egészen apróra vágott fokhagyma
Elkészítés:
1 A paradicsomot aprítsd fel és keverd össze az oregánóval, chilivel, fokhagymával, sóval és egy kevés vízzel.
2. Melegíts fel egy serpenyőben egy kevés olajat, és a tortillák mindkét oldalát süsd meg kicsit, hogy kissé megpuhuljanak, de ne hagyd, hogy megpiruljanak, majd vedd ki őket a serpenyőben és takard le, hogy melegen tartsd.
3. A serpenyőbe üsd a tojásokat, és süsd meg tükörtojásnak, vigyázz, hogy a sárgájuk egyben maradjon.
4. Tedd a tortillákat egy tányérra, helyezd rá a tükörtojásokat.
5. Öntsd rá az egészre a még meleg paradicsomszószt.
6. Végül diszítsd karikára vágott hagymával.
7. Frida reggeli tojását frissen, forrón fogyasz.
A recept Frida füveskönyve című könyben jelent meg.
