A korhelysaláta egy finom majonézes saláta, amit főtt tojással még gazdagabbá tehetünk. Nem csak szilveszterkor lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyú káposzta
- 2 pár virsli
- 2 db krumpli
- 2 db almapaprika
- 1 db lilahagyma
- 4 db főtt tojás
Öntethez:
- 330 g tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 3 evőkanál majonéz
- só
- bors
- cukor
Korhelysaláta recept:
1 Főzd meg a krumplit, majd pucold meg és kockázd fel és tedd egy tálba. Főzd meg a tojást is, pucold meg, kockázd fel és add a krumplihoz.
2. A savanyú káposztát vágd össze és add a krumplihoz.
3. Kockázd fel az almapaprikát és add a savanyú káposztához.
4. Szeleteld fel a lilhagymát és tedd ezt is hozzá.
5. Karikázd fel a virslit és tedd ezt is a tálba.
6. Készítsd el a korhelysaláta öntetét, keverd simára a tejfölt, mustárt, majonézt, és ízesítsd sóval, borssal, kevés cukorral.
7. Keverd össze az öntettel a korhelysaláta hozzávalóit.
8. Tedd a hűtőbe a korhelysalátát pár órára, hogy jól összeérjenek az ízek.
9. Diszítésnek a tetejére is tehetsz főtt tojást.