Búbos hús gazdagon sonkával és főtt tojással, egy igazán laktató főétel, amiből akár húsvéti ebéd is lehet.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell (kb. 50 dkg) / vagy 4 szelet karaj
- 4 szelet füstölt főtt tarja vagy sonka
- 4 db főtt tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 8 dkg trappista sajt
- 4 teáskanál ecetes torma
- só
- bors
- olaj
Búbos hús gazdagon elkészítése:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, 4 szelet kell, klopfold ki kicsit, és sózd és borsozd mindkét oldalukat.
2. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és süsd meg a csirkemell szeleteket mindkét oldalát.
3. Tedd az elősütött hús szeleteket egy tepsibe.
4. Kend meg mindegyik tetejét 1-1 teáskanál ecetes tormával.
5. Helyezz rá egy-egy szelet füstölt főtt tarját.
6. Majd jön egy-egy főtt tojás félbe vágva.
7. Tegyél mindegyikre egy evőkanál tejfölt.
8. Szórd meg a tetejüket reszelt sajttal.
9. Tedd a búbos húst a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd, míg a sajt rá nem olvad, kb. 10 perc.
10. Már kész is a búbos hús gazdagon sonkával és főtt tojással!
Nézd meg ezt is: TOP 10 búbos hús recept, amit muszáj kipróbálni!