Kolbászos rántotta

kolbászos rántotta

Kolbászos rántotta, ha igazán laktató reggelivel indítanád a napot. A kolbásztól különösen ízletes lesz a rántotta. Ha kenyér nélkül fogyasztod, akkor paleo és ketogén étrendbe is illeszthető.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 4 db tojás
  • 8 dkg kolbász
  • 1 csipet só

Kolbászos rántotta recept:

1.Karikázd fel a kolbászt, nem kell túl vékonyra, mert sülés közben össze fog menni.

2. A tojásokat törd fel, és tedd egy tálba. Adj hozzá egy kevés sót, nem kell túl sokat, mert a kolbász is sós. Egy villa segítségével habard el a tojást.

3. Tedd a kolbász karikákat egy tapadásmentes serpenyőbe, és kezdd el melegíteni, hogy a kolbász kiadja a zsírját. Süsd néhány percig, majd fordítsd meg a kolbászokat. Nem kell teljesen ropogósra sütni a kolbászokat.

4. Add a habart tojásokat a kolbászhoz, a kolbászból kisült zsiradékon fog megsülni.

5. Időnként keverd át a tojást, kívülről befelé.

6. Akkor lesz igazán finom a kolbászos rántotta, ha nem sütöd túl.

7. A kolbászos rántottát friss kenyérrel, zöldségekkel fogyaszd. Tálaláskor borssal és pirospaprikával lehet még ízesíteni.

Összegzés
recipe image
Recept
Kolbászos rántotta
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő