Kolbászos rántotta, ha igazán laktató reggelivel indítanád a napot. A kolbásztól különösen ízletes lesz a rántotta. Ha kenyér nélkül fogyasztod, akkor paleo és ketogén étrendbe is illeszthető.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 4 db tojás
- 8 dkg kolbász
- 1 csipet só
Kolbászos rántotta recept:
1.Karikázd fel a kolbászt, nem kell túl vékonyra, mert sülés közben össze fog menni.
2. A tojásokat törd fel, és tedd egy tálba. Adj hozzá egy kevés sót, nem kell túl sokat, mert a kolbász is sós. Egy villa segítségével habard el a tojást.
3. Tedd a kolbász karikákat egy tapadásmentes serpenyőbe, és kezdd el melegíteni, hogy a kolbász kiadja a zsírját. Süsd néhány percig, majd fordítsd meg a kolbászokat. Nem kell teljesen ropogósra sütni a kolbászokat.
4. Add a habart tojásokat a kolbászhoz, a kolbászból kisült zsiradékon fog megsülni.
5. Időnként keverd át a tojást, kívülről befelé.
6. Akkor lesz igazán finom a kolbászos rántotta, ha nem sütöd túl.
7. A kolbászos rántottát friss kenyérrel, zöldségekkel fogyaszd. Tálaláskor borssal és pirospaprikával lehet még ízesíteni.