A macaron egy látványos desszert, ami sokak szívébe belopta magát. Annyira kedvelt, hogy még macaron világnap is van, minden év március 20-án. A népszerűségének az lehet az oka, hogy nagyon látványos, hogy a szívárvány minden színében pompázik, és emelett a különleges töltelékek gondoskodnak az ízbombáról. Sokszor el is feledkezünk róla, hogy a macaron valójában egy habcsók.
Macaron hozzávalók:
- 3 db tojásfehérje
- 8 dkg kristálycukor
- 10 dkg procukor
- 15 dkg mandulaliszt
- ételfesték
- töltéshez lekvár, nutella, csokikrém
Macaron recept kezdőknek:
1 Válaszd szét a tojásokat, vigyázz, hogy a fehérjébe ne kerüljön a sárgájából. A macaronhoz csak a fehérjét kell felhasználni.
2. Egy kézi haverővel kezdjél habot verni a tojásfehérjéből, ha már kezd habosodni, fokozatosan adagold hozzá a kristálycukrot és így készíts belőle kemény habot.
3. Szitáld egy tálba a porcukrot és keverd hozzá a mandulalisztet.
4. Óvatos mozdulatokkal keverd a cukros mandulát a habhoz.
5. Keverd a habhoz az ételfestéket. Ha több színt szeretnél, akkor oszd annyi részre a habot, ahány színt használsz, és külön tálakban keverd hozzá.
6. Kanalazd a habot egy habzsákba (házilag is készíthetsz habzsákot).
7. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és óvatosan nyomj köröket a habzsákból. Ha egyforma köröket szeretnél készíteni, akkor előre felrajzolhatod a sütőpapírra.
8. Pihentesd 45 percig szobahőmérsékleten.
9. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe és süsd 5 percig.
10. Csökkentsd a hőfokot 130 fokra és süsd még 5 percig.
11. Vedd ki a tepsit a sütőből, és hűtsd ki a macaronokat. Csak akkor vedd le a sütőlapról, ha már kihűltek.
12. Töltsd meg a macaronokat lekvárral, nutellával, csokikrémmel stb.