Macaron recept kezdőknek

macaron recept kezdőknek

A macaron egy látványos desszert, ami sokak szívébe belopta magát. Annyira kedvelt, hogy még macaron világnap is van, minden év március 20-án. A népszerűségének az lehet az oka, hogy nagyon látványos, hogy a szívárvány minden színében pompázik, és emelett a különleges töltelékek gondoskodnak az ízbombáról. Sokszor el is feledkezünk róla, hogy a macaron valójában egy habcsók.

Macaron hozzávalók:

  • 3 db tojásfehérje
  • 8 dkg kristálycukor
  • 10 dkg procukor
  • 15 dkg mandulaliszt
  • ételfesték
  • töltéshez lekvár, nutella, csokikrém

Macaron recept kezdőknek:

1 Válaszd szét a tojásokat, vigyázz, hogy a fehérjébe ne kerüljön a sárgájából. A macaronhoz csak a fehérjét kell felhasználni.

2. Egy kézi haverővel kezdjél habot verni a tojásfehérjéből, ha már kezd habosodni, fokozatosan adagold hozzá a kristálycukrot és így készíts belőle kemény habot.

3. Szitáld egy tálba a porcukrot és keverd hozzá a mandulalisztet.

4. Óvatos mozdulatokkal keverd a cukros mandulát a habhoz.

5. Keverd a habhoz az ételfestéket. Ha több színt szeretnél, akkor oszd annyi részre a habot, ahány színt használsz, és külön tálakban keverd hozzá.

6. Kanalazd a habot egy habzsákba (házilag is készíthetsz habzsákot).

7. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és óvatosan nyomj köröket a habzsákból. Ha egyforma köröket szeretnél készíteni, akkor előre felrajzolhatod a sütőpapírra.

macaron készítés

8. Pihentesd 45 percig szobahőmérsékleten.

9. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe és süsd 5 percig.

10. Csökkentsd a hőfokot 130 fokra és süsd még 5 percig.

11. Vedd ki a tepsit a sütőből, és hűtsd ki a macaronokat. Csak akkor vedd le a sütőlapról, ha már kihűltek.

12.  Töltsd meg a macaronokat lekvárral, nutellával, csokikrémmel stb.

macaron töltés

Összegzés
recipe image
Recept
Macaron recept kezdőknek
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
Értékelés
3.51star1star1star1stargray Based on 30 Review(s)