Paprikás rántotta egy gyorsan elkészíthető reggeli vagy vacsora, a sült paprika nagyszerűen kiegészíti a tojásrántottát.
Hozzávalók:
1 adaghoz
- 1 db tv paprika
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- étolaj
Paprikás rántotta recept:
1 A paprikás tojásrántottához mosd meg a tv paprikát, és kockázd fel.
2. Üsd a tojásokat egy tálba, adj hozzá egy csipet sót, és habard el egy villával.
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.
4. Tedd az olajba a paprika darabokat, és süsd meg őket magas lángon, kevergetve, hogy azért ne égjenek meg.
5. Ha megsültek a paprikák, vedd alacsonyra a hőfokot, és a serpenyőt emeld fel pár másodpercre a tűzhelyről, hogy kicsit visszahűljön.
6. Öntsd a paprikára az elhabart tojást, amikor az alja kezd megszilárdulni, akkor egy spatulával told a serpenyő szélétől befelé a tojást, hogy a még nyers tojás a serpenyő aljára folyjon, és az is megsüljön.
7. A paprikás rántottát frissen tálald jó ropogós kenyérrel.
Tippek a paprikás rántottához
Egyéb fűszerekkel is ízesítheted, például őrölt borssal.
Tálaláskor megszórhatod a tetejét fűszerpaprikával.
Étolaj helyett sertészsírral is készítheted.
Hagymával is gazdagíthatod, először a paprikát kezd sütni, utána add hozzá a hagymát, és végül a tojásokat.