A rántottás szendvics egy finom és igazán laktató szendvics, amit reggelire és vacsorára is készíthetsz.
Rántottás szendvics hozzávalók:
- 1 db zsemle
- 2 db tojás
- 2 szelet bacon
- 1 db saláta levél
- 2 szelet paradicsom
- 2 teáskanál majonéz
- só
Rántottás szendvics elkészítése:
1 A két szelet bacont vágd félbe.
2. Üsd a tojásokat egy tálba, sózd meg és egy villával habard el.
3. A zsemlét vágd félbe.
4. Tedd a bacon szeleteket egy serpenyőbe, és gyújtsd be alatta a gázt. Süsd ropogósra a bacon szeletek mindkét oldalát, vagy vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
5. A zsemlék vágott felét tedd egy kicsit a bacon zsírjába és pirítsd meg kicsit, majd tedd őket félre.
6. Vedd alacsonyra a hőfokot a serpenyő alatt, és öntsd a habart tojást a bacon zsírjába a serpenyőbe. Amikor kicsit összeáll az alja, keverd át, és süsd meg a rántottát. Ha elkészült a rántotta, vedd le a serpenyőt a tűzhelyről.
7. Most jön a rántottás szendvics összeállítása:
- kend meg majonézzel a zsemle vágot felét
- tedd a zsemle aljára a bacon szeleteket
- a baconre jön a rántotta
- aztán a paradicsom karikák
- utána egy saláta levél
- végül tedd rá a rántottás szendvicsre a zsemle másik felét.
Jó étvágyat, a tojásrántottás szendvicset frissen, melegében fogyaszd!