A hagyományos bundáskenyér is nagyon finom, de még finomabbá teheted, ha sajtot raksz a bundájába, ez a sajtos bundáskenyér!
Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér
- 2 db tojás
- 4 dkg reszelt sajt
- só
- olaj a sütéshez
Sajtos bundáskenyér elkészítése:
1 Üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá a sót és habard el egy villával.
2. Keverd a reszelt sajtot a felvert tojásba.
3. Forgasd a kenyér szeleteket a sajtos tojásba.
4. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.
5. Tedd a sajtos bundáskenyeret az olajba, egy villával rásegíthetsz, hogy a sajt is a kenyérre tapadjon.
6. Süsd meg a sajtos bundáskenyér mindkét oldalát, sülés közben a sajt össze fog olvadni a tojással.
7. A megsült kenyereket tedd egy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
8. Frissen fogyaszd egy jó nagy bögre forró teával!
Összegzés
Recept
Sajtos bundáskenyér
Szerző
Kerekesi Éva
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő