Hagyományos rakott krumpli kolbásszal

hagyományos rakott krumpli kolbásszal tányérban

A rakott krumpli az egyik kedvenc házias recept, a hagyományos rakott krumpli elképzelhetetlen lenne tojás,  kolbász és sok tejföl nélkül. Így készíts Te is finom rakott krumplit otthon.

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 7 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál sertészsír
  • bors

Hagyományos rakott krumpli kolbásszal recept:

1 A rakott krumplihoz először a burgonyát kell megfőzni. Ehhez tedd a megmosott krumplit egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg és főzd kb. 20 percig. Ha megfőbb a krumpli szűrd le, és pucold meg, még mielőtt kihűlne, így sokkal könnyebb.

2. Főzd meg a tojásokat is, hideg vízben tedd fel őket főni, és 8-10 perc főzés után azonnal hűtsd le hideg vízzel. Ha kihűltek a főtt tojások, pucold meg őket.

3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

4. Karikázd fel a főtt krumplit, főtt tojást és kolbászt.

5. A tepsi alját kend ki vékonyan a zsírral, és rakd ki egy réteg főtt krumplival. Sózd és borsozd.

6. Jön egy réteg főtt tojás karika.

7. Majd egy réteg kolbász karika.

8. Locsold meg a tejföllel.

9. A maradék hozzávalókat is hasonló sorrendben rétegezd, a legfelső réteg krumpli legyen.

10. Locsold meg tejföllel az összeállított rakott krumpli tetejét. A rakott krumpli akkor a legfinomabb, ha jó szaftos.

11. Tedd a rakott krumplit a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 50 percig.

12. Sütés előtt pihentesd kicsit, úgy könnyebb lesz tálalni.

Próbáld ki a rakott krumplit csirkemellel is

házias tejfölös rakott krumpli kolbásszal

Összegzés
recipe image
Recept
Hagyományos rakott krumpli kolbásszal
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő