A rakott krumpli az egyik kedvenc házias recept, a hagyományos rakott krumpli elképzelhetetlen lenne tojás, kolbász és sok tejföl nélkül. Így készíts Te is finom rakott krumplit otthon.
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 7 db tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 4 dl tejföl
- 2 evőkanál sertészsír
- só
- bors
Hagyományos rakott krumpli kolbásszal recept:
1 A rakott krumplihoz először a burgonyát kell megfőzni. Ehhez tedd a megmosott krumplit egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg és főzd kb. 20 percig. Ha megfőbb a krumpli szűrd le, és pucold meg, még mielőtt kihűlne, így sokkal könnyebb.
2. Főzd meg a tojásokat is, hideg vízben tedd fel őket főni, és 8-10 perc főzés után azonnal hűtsd le hideg vízzel. Ha kihűltek a főtt tojások, pucold meg őket.
3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
4. Karikázd fel a főtt krumplit, főtt tojást és kolbászt.
5. A tepsi alját kend ki vékonyan a zsírral, és rakd ki egy réteg főtt krumplival. Sózd és borsozd.
6. Jön egy réteg főtt tojás karika.
7. Majd egy réteg kolbász karika.
8. Locsold meg a tejföllel.
9. A maradék hozzávalókat is hasonló sorrendben rétegezd, a legfelső réteg krumpli legyen.
10. Locsold meg tejföllel az összeállított rakott krumpli tetejét. A rakott krumpli akkor a legfinomabb, ha jó szaftos.
11. Tedd a rakott krumplit a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 50 percig.
12. Sütés előtt pihentesd kicsit, úgy könnyebb lesz tálalni.
Próbáld ki a rakott krumplit csirkemellel is