A túrós palacsinta sokak kedvence, és a nagymama palacsintája mindig a legfinomabb. A nagyi túrós palacsintája a tojástól volt igazán krémes, ezért egyszer mindenképp próbáld ki Te is a túrós palacsinta tölteléket tojással.
Mivel a tojás nyersen kerül felhasználásra, ezért csakis friss tojásokat szabad használni, a legjobb ha szalmonella ellen kezelt tojást vásárolsz.
A túrós palacsinta másik fontos kelléke, ami egyben megosztó is az a mazsola. Mindenki eldönheti, hogy rak-e a túrós töltelékbe, de azt gondolom, hogy az édes mazsola a savanykás túróval nagyon finom ízkombinációt alkot. A mazsolát lehet helyettesíteni más aszalt gyümölccsel, például aszalt sárgabarackkal vagy aszalt szilvával.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 db tojás
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom héja
- 50 g mazsola
- 1 evőkanál rum
Tojásos túrós töltelék palacsintába recept:
1 Mosd meg a mazsolát, csöpögtesd le és áztasd be rumba. Tedd félre pihenni, hogy átvegye a rum ízét. Ha nem akarsz rumot használni, akkor helyettesítheted rumaromával, vagy egyszerűen csak áztasd be egy kevés vízbe. Ha nem raksz mazsolát a túrós töltelékbe, ezt a lépést kihagyhatod.
2. Válaszd szét a tojásokat.
3. A tojások sárgájához add a porcukrot, és a vaníliáscukrot, és keverd össze, hogy a cukor felolvadjon.
4. Törd össze a túrót, és add a tojásos masszához a citromhéjjal
5. Ezt követően add hozzá a tojásos masszához a túrót, citromhéjat, mazsolát, és keverd össze.
6. A tojás fehérjékből verjél habot, a tojásfehérje hab felét add a túrós masszához, ezzel tudod lazítani a tölteléket.
7. A tojásfehérje második felét óvatosan keverd a töltelékbe, hogy a hab ne törjön össze.
8. Tegyél mindegyik palacsintába a tojásos túrós töltelékből, oszlasd el és tekerd fel.
9. Frissen fogyaszd, és hűtőben tárold a nyers tojás miatt.
A túrós palacsintát felturbózhatod, ha sütőtálba teszed, vaníliaöntettel leöntöd, és sütőben összesütöd. Ez a bécsi túrós palacsinta, aminek a receptjét a linkre kattintva találod.