Eredeti tiramisu

eredeti tiramisu tojással

A tiramisu az egyik legnépszerűbb desszert az egész világon. Az egyik oka az lehet, hogy sütés nélkül és egyszerűen el lehet készíteni. Bár a tiramisu sokak által ismert édesség, mégis sokan meglepődnek, mikor megtudják, hogy az eredeti tiramisu tojással készül. Az olaszok szerint a tiramisu szíve és lelke a sok tojás, ez adja az alapját, aki nem akar tojást enni, az inkább válasszon magának másik desszertet, ami eleve tojásmentes.

Valamennyire érthető, ha egyesek félnek attól, hogy nyers tojás kerül a tiramisu krémjébe. Erre megoldás lehet, ha szalmonella ellen kezelt tojást vásárolsz, és azt használod fel. Másik lehetőség, ha a tojást hőkezeled, ennek a leírását a recept alján találod.

Nem csak a tojás fontos alapanyaga az eredeti tiramisunak, de a jó minőségű fekete kávé és a mascarpone is! Mindenképpen ezekkel az alapanyagokkal készítsd, ne vajkrémmel vagy pudinggal.

Hozzávalók:

  • 6 db tojássárgája
  • 250 g kristálycukor
  • 500 g mascarpone
  • 40 db babapiskóta
  • erős feketekávé
  • kakaópor

Eredeti tiramisu recept:

1 Készítsd el az erős feketekávét és hagyd kihűlni.

2. Keverd habosra a tojássárgáját és a cukrot.

3. Óvatosan forgasd a mascarponét a tojásos krémbe, a tiramisu krémnek lágynak kell lennie.

4. Áztass be 20 db babapiskótát a kávéba, figyelve arra, hogy ne áztasd el.

5. Tedd a beáztatott babapiskótákat egy tálba.

6. Kend a tiramisu krém felét a babapiskóta rétegre.

7. Mártsd kávéba a maradék 20 db babapiskótát, és rakd sorban a krém tetejére.

8. Kend a maradék krémet a második babapiskóta sor tetejére.

9. Szórd meg kakaóporral a tetejét.

10. Tedd a hűtőbe legalább 2-3 órát, de a legjobb, ha egész éjszaka a hűtőben marad és összeérnek az ízek.

Tiramisu főzött krémmel

1 Forralj vizet egy lábosban.

2. Egy olyan tálban, amit a lábos tetejére tudsz rakni úgy, hogy nem lóg az alja a vízbe, keverd össze a tojássárgáját a cukorral.

3. Tedd a gőz felé a tálat, úgy hogy az alja csak a gőzzel érintkezzen. A lábos alatt kicsi legyen a láng, ne lobogva forrjon.

4. Folyamatosan kevergetve főzd a tojásos cukrot, de vigyázz, hogy ki ne csapódjon. Akkor lesz jó, ha besűrűsödik és habos lesz.

5. Vedd le a gőzről a tojásos krémet és hűtsd ki. Keverd össze a mascarponéval és már készülhet is a tiramisu.

Kipróbálnád a gyümölcsö tiramisut, tiramisu tortát, vagy tiramisu palacsintát? További tiramisu receptekért kattints a linkre!

Összegzés
recipe image
Recept
Eredeti tiramisu
Publikálva
Teljes idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)