Klasszikus habcsók recept

klasszikus habcsók recept

A habcsók egy hagyományos karácsonyi édesség, ami akár karácsonyfa dísz is lehet. Így készül a klasszikus habcsók.

Mivel a habcsók alapja a tojásfehérje, így remek recept a maradék tojásfehérjék felhasználásának is.

A tökéletes habcsók titka:

  1. A habcsók egyszerű édességnek tűnik, de van néhány dolog, amire figyelni kell.
  2. Friss tojásokat használj!
  3. A tojásokat felhasználás előtt vedd ki a hűtőből, szobahőmérsékletűek legyenek.
  4. Használd a mérleget! A cukor mennyiségét a tojásfehérjék súlyához képest kell meghatározni!
  5. Porcukorral készítsd!
  6. Légy türelmes, a habcsókot nem sütni, hanem szárítani kell, időre van szükség, hogy a habcsókok kiszáradjanak.

Hozzávalók:

  • 200 g tojásfehérje (kb. 5 db L méretű tojás)
  • 400 g porcukor (a cukor a tojásfehérje súlyának kétszerese legyen)
  • 1 csipet só
  • pár csepp frissen facsart citromlé

Klasszikus habcsók recept:

1. Melegítsd elő a sütőt 100 fokra.

2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

3. Üsd a szobahőmérsekletű tojásfehérjéket egy keverőtálba, és mérd le a súlyát.

4. Mérj ki kétszeres mennyiségű porcukrot és szitáld át.

5. Robotgép segítségével kezdj el habot verni a tojásfehérjékből egy csipet sóval.

6. Amikor kezd habosodni  a tojásfehérje, fokozatosan, kanalanként adagold hozzá az átszitált porcukrot és keverd tovább.

7. Amikor már majdnem kevény, keverd hozzá a citromlevet is, szép fényes habot kell kapnod.

8. Töltsd a tojáshabot egy habzsákba, és nyomj kb. 4 centis halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyj köztük kis távolságot, mert sütés közben nőni fognak.

9. Tedd a habcsókot a 100 fokra előmelegített sütőbe, és szárítsd ki kb. 1-2 óra kell neki. Akkor jó, ha elválik a sütőpapírról. Ekkor kapcsold le a sütőt, nyisd ki a sütőajtót és a sütőben hűtsd ki.

Összegzés
recipe image
Recept
Klasszikus habcsók recept
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)