Köménymagos csurgatott tojásleves

köménymagos csurgatott tojásleves

Köménymagos csurgatott tojásleves, egyszerűen elkészíthető, olcsó  és finom leves.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír vagy étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • 1 kávéskanál köménymag

Köménymagos csurgatott tojásleves recept:

1 A csurgatott tojásleveshez aprítsd fel a vöröshagymát.

2. Melegítsd fel a zsiradékot egy lábosban, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és párold üvegesre.

3. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a lisztet és a fűszerpaprikát.

4. Öntsd fel kb. 1 liter vízzel.

5. Fűszerezd sóval, borssal, és köménymaggal.

6. Fedő alatt, lassú lángon főzd kb. 20 percig.

7. Közben üsd fel a tojásokat egy tálba, és egy kevés sóval habard el.

8. Folytonos kevergetés mellett, csurgasd a felvert tojást a levesbe.

9. Amikor felforrt, már el is készült a csurgatott tojásleves.

Összegzés
recipe image
Recept
Köménymagos csurgatott tojásleves
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)