Retro eperhab tojásfehérjéből

retro eperhab tojásfehérjéből

A retro eperhab tojásfehérjéből egy igazi nosztalgikus desszert, ami a gyerekkor ízeit idézi. Isteni finom békebeli desszert sütés nélkül. Ez a klasszikus édesség nemcsak finom, hanem kiváló módja annak is, hogy felhasználjuk a megmaradt tojásfehérjéket.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 4 db tojásfehérje
  • 50 dkg friss vagy fagyasztott eper
  • 10 dkg porcukor (ízlés szerint csökkenthető)
  • 1 teáskanál friss citromlé (opcionális)

Retro eperhab tojásfehérjéből recept

1 Ha fagyasztott epret használsz, előbb olvaszd ki, majd csepegtesd le. A friss epret alaposan mosd meg, csumázd ki, és botmixerrel pürésítsd.

2. A tojásfehérjéket tedd egy tiszta, zsírtalanított tálba  és robotgéppel kezd el felverni. Amikor már habos, de még nem teljesen kemény, fokozatosan add hozzá a porcukrot.

3. Amikor a tojásfehérje már kemény habot képez, egy spatula segítségével keverd hozzá hozzá az eperpürét és (ha használsz) a citromlevet.

4. A kész eperhabot poharakba vagy kelyhekbe adagold, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy kellemesen lehűljön. Díszítheted friss eperrel, mentalevéllel vagy egy kis reszelt csokoládéval is.

Tippek:

  • Mindenképp friss tojást használj!
  • A citromlé segít a hab stabilizálásában, és kiemeli az eper ízét.
  • Ha vaníliás cukrot is használsz, még különlegesebb lesz az íze.
  • Ha igazán légies állagot szeretnél, ne keverd túl sokáig miután az epret beletetted, csak épp annyira, hogy szépen elkeveredjen.
  • Ha a fagyasztóba rakod, eperfagyiként is fogyaszthatod.

A békebeli eperhab egy tojásfehérje alapú, gluténmentes desszert és remek példája annak, hogyan lehet a hagyományos recepteket újra felfedezni. Próbáld ki te is, és idézd fel a régi ízeket!

Összegzés
recipe image
Recept
Retro eperhab tojásfehérjéből
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)