Virslis rántotta

virlsi rántotta

A virslis rántotta jól tud jönni, ha gyorsan szeretnénk készíteni valami laktató ételt. Ha ezt eszed reggelire biztos sokáig nem leszel éhes utána.

Ahhoz, hogy finom legyen a végeredmény, mindenképpen jó minőségű virslit válassz, aminek magas a hústartalma. Ezek általában drágábbak, de nem csak adalékanyagot tartalmaznak. A frankfurti vagy bécsi virsli jó választás lehet.

A receptben egy fős adagot írok, de persze mindenkinek eltérő a kapacitása, hogy mennyit tud egyszerre megenni.

Virslis rántotta hozzávalók:

  • 1 db frankfurti virsli
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál zsiradék (olaj, vaj, vagy zsír)

Virslis tojásrántotta elkészítése:

1 Karikázd fel a virslit, ha műanyag beles virslit használsz, akkor azt természetesen először távolítsd el.

2. Üsd a tojásokat egy tálba, sózd meg és egy villa segítségével habard el.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel a zsiradékot. A legjobb tapadésmentes serpenyőt használni, mert úgy nem kell attól félni, hogy leragadna.

4. Tedd a virsli karikákat a zsiradékba és pirítsd meg kicsit őket.

5. Öntsd a felvert tojást a virslire, és alacsony lángon süsd készre a rántottát. Közben egy spatulával vagy fakanállal keverd át, hogy mindenhol megsüljön a tojás.

Már csak egy friss szelet kenyér, némi paprika, paradicsom kell, és már kész is a tökéletes villásreggeli!

Összegzés
recipe image
Recept
Virslis rántotta
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő