A rántotta az egyik legkedveltebb villásreggeli, amit különféle hozzávalókkal fel lehet dobni. Vöröshagyma minden háztartásban megtalálható, és jól illik a rántottához is, így néhány egyszerű hozzávalóból gyorsan laktató étel készülhet.
A hagymás rántottát én úgy készítem, hogy felkockázom a hagymát, de lehet a hagymát nagyobb darabokra is hagyni, félbe vágni, és szeletelni, ez egyéni ízlés kérdése.
Másik szempont, hogy milyen zsiradékot használjunk, készülhet olajjal, zsírral ízgazdagabb lesz a végeredmény.
Hagymás rántotta hozzávalók:
1 adag
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- só
- 2 evőkanál zsiradék (olaj, zsír, vaj)
Hagymás tojásrántotta elkészítése:
1 Kockázd fel a vöröshagymát.
2. Mosd meg a tojásokat, üsd fel őket egy tálba, sózd meg és habard el egy villával.
3. Melegítsd fel az zsiradékot egy serpenyőben. Csak közepes lángot használj, hogy a hagyma puhulni tudjon, ne piruljon.
4. Tedd a zsiradékba a feldarabolt hagymát, sózd meg és közepes lángon párold.
5. Adj a hagymához egy evőkanál vizet, és párold tovább. A hagyma így biztosan meg fog puhulni.
6. Ha a víz elpárolgott, öntsd a habart tojást a serpenyőbe, és közepes lángon süsd. Ha az alja kezd megszilárdulni, keverd át, és süsd addig, míg mindenhol át nem sül.
7. A hagymás rántottát, mint minden más rántottát frissen jó fogyasztani. Egy szelet friss kenyér, némi zöldség, például paprika, paradicsom, és már kész is a laktató reggeli.