Hagymás rántotta

hagymás rántotta, hagymás tojásrántotta

A rántotta az egyik legkedveltebb villásreggeli, amit különféle hozzávalókkal fel lehet dobni. Vöröshagyma minden háztartásban megtalálható, és jól illik a rántottához is, így néhány egyszerű hozzávalóból gyorsan laktató étel készülhet.

A hagymás rántottát én úgy készítem, hogy felkockázom a hagymát, de lehet a hagymát nagyobb darabokra is hagyni, félbe vágni, és szeletelni, ez egyéni ízlés kérdése.

Másik szempont, hogy milyen zsiradékot használjunk, készülhet olajjal, zsírral ízgazdagabb lesz a végeredmény.

Hagymás rántotta hozzávalók:

1 adag

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál zsiradék (olaj, zsír, vaj)

Hagymás tojásrántotta elkészítése:

1 Kockázd fel a vöröshagymát.

2. Mosd meg a tojásokat, üsd fel őket egy tálba, sózd meg és habard el egy villával.

3. Melegítsd fel az zsiradékot egy serpenyőben. Csak közepes lángot használj, hogy a hagyma puhulni tudjon, ne piruljon.

4. Tedd a zsiradékba a feldarabolt hagymát, sózd meg és közepes lángon párold.

5. Adj a hagymához egy evőkanál vizet, és párold tovább. A hagyma így biztosan meg fog puhulni.

6. Ha a víz elpárolgott, öntsd a habart tojást a serpenyőbe, és közepes lángon süsd. Ha az alja kezd megszilárdulni, keverd át, és süsd addig, míg mindenhol át nem sül.

7. A hagymás rántottát, mint minden más rántottát frissen jó fogyasztani. Egy szelet friss kenyér, némi zöldség, például paprika, paradicsom, és már kész is a laktató reggeli.

Összegzés
recipe image
Recept
Hagymás rántotta
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő