Csirkesaláta főtt tojással

csirkesaláta főtt tojással

Ha egy viszonylag könnyed, de mégis kiadós ebédet vagy vacsorát szeretnél készíteni, próbáld ki a csirkesalátát főtt tojással! Garantáltan nem maradsz éhes utána!

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 4 db tojás
  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 4 szelet bacon
  • 15 dkg vegyes salátalevél
  • 5 dkg feta sajt
  • 1 kis doboz kukorica konzerv
  • 8 db koktélparadicsom
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma

Öntethez:

  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • bors

Csirkesaláta főtt tojással recept:

1 Főzd meg a tojásokat és tedd félre.

2. Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

3. Tedd egy nagy keverőtálba a zöldsalátát.

4. Kockázd fel a feta sajtot és add hozzá.

5. Kockázd fel a kaliforniai paprikát, lilahagymát, kígyóuborkát, és ezt is add a salátához.

6. A koktélparadicsomokat vágd 4 cikkre, és ezt is add a salátához.

7. Apítsd fel a lilahagymát és ezt is add a salátához.

8. Öntsd le a kukoricakonzerv levét, és add a kukoricát is a salátához.

9. Készítsd el a saláta öntetet, hogyha elkészül  a csirkemell, akkor gyorsan össze tud állítani a salátát. Ehhez keverd a só és a borsot a balzsamecethez, majd fokozatosan keverd hozzá az olívaolajat is.

10. A főtt tojásokat pucold meg és vágd 4 cikkelyre.

11. Kockázd fel a bacon szeleteket.

12. Tedd a bacon darabokat egy tapadásmentes serpenyőbe, és kezdd el melegíteni. Mikor elkezdenek sülni, adj hozzá egy-két evőkanál olajat, hogy igazán ropogósra süljön a bacon. A megsült bacont vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

13. A bacon zsírjában süsd aranybarnára a csirkemell csíkokat.

14. A keverőtálban keverd össze a zöldségeket a saláta öntettel.

15. Halmozz mindegyik tányérra egy adagot a salátából.

16. Tedd a saláta tetejére a csirkemell csíkokat.

17. Szórd meg a tetejét a ropogós bacon darabokkal.

18. Tegyél mindegyik tetejére egy főtt tojást, és már kész is a csirkesaláta tojással.

Összegzés
recipe image
Recept
Csirkesaláta főtt tojással
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő