Gombás tojásrántotta finom, laktató, könnyen és gyorsan elkészíthető reggeli vagy vacsora lehet. Paleo étrendbe is illeszthető, diétázók és fogyni vágyók is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 4 db tojás
- 1 kisebb fej hagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 0,5 dl olaj
Gombás tojásrántotta elkészíétse:
1 Aprítsd fel a vöröshagymát.
2. Pucold meg a gombát és szeleteld fel.
3. A tojásokat üsd egy tálba, sózd meg, és egy villával habard el. Tojásonként egy csipet sóval számolj.
4. Melegítsd fel az olajat egy serepenyőben.
5. Add hozzá a felepaprított vöröshagymát, ad hozzá egy csipet sót, és párold üvegesre.
6. Add a hagymához a felszeleteld gombát, és pirítsd meg.
7. Ha a gomba megpirult és összesett, sózd és borsozd.
8. Add a gombához a habart tojást, és közepes lángon süd meg a gombás tojást. Ha az alja kezd megszilárdulni keverd át és süsd ízlésed szerinti lágyságúra
9. A hagymás gombás tojást frissen fogyaszd egy szelet jó ropogós kenyérrel!
Tippek a gombás tojáshoz:
A gombás tojás húsmentes fogás, de ha úgy érzed, hogy hús nélkül nem tudsz jóllakni, akkor adhatsz hozzá bacont, sonkát, kolbászt, szalonnát is.
A fűszerezést is variálhatod, feldobhatod friss petrezselyemmel, vagy ha mediterrán ízvilágot szeretnél bele csempészni, használhatsz egy kevés provance fűszerkeveréket is.