Kínai tojásos rizs

kínai tojásos rizs

A kínai tojásos rizs egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető rizsköret vagy akár egytálétel is lehet.

Az illatos omlós csirke például elképzelhetetlen tojásos rizs nélkül, de más ételekhez is jól passzol.

A tojásos rizs egy szuper recept a maradék rizs felhasználásához, hiszen kifejezetten régebbi rizsből kell készíteni. Ha nincsen maradék főtt rizs otthon, akkor a főtt rizst szobahőmérsékleten 6 órát, vagy hűtőszekrényben 2 órát kell pihentetni a tökéletes végeredményhez.

A kínai tojásos rizsnek több változata is létezik, van amelyikbe raknak zöldségeket, van, ahol szezámolajjal és szójaszósszal vagy egyéb fűszerekkel is ízesítik. Itt most egy alapreceptet mutatunk be.

Hozzávalók:

  • 2 bögre hosszúszemű főtt rizs (lehetőleg hideg, előző napról maradt rizs)
  • 2 tojás
  • 2-3 újhagyma (apróra vágva)
  • Só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál étolaj

Kínai tojásos rizs recept:

1 A kínai tojásos rizshez készítsd elő az alapanyagokat, mert majd gyorsan kell dolgozni.

2. Üsd a tojásokat egy tálba, és jól habard el egy villával.

3. Karikázd fel az újhagyma szárát.

4. Melegíts fel egy wokot vagy egy serpenyőt, és tedd bele a főtt rizst. Kevergetve pirítsd meg kicsit, hogy minél több nedvesség távozzon belőle és minden rizsszem különálló legyen.

5. Húzd a rizst az edény egyik oldalába, és tedd bele az olajat.

6. Amikor az olaj felmelegedett, öntsd hozzá az elhabart tojást, és várj kicsit, míg elkezd összeállni.

7. Kevergetve pirítsd tovább a tojásos rizst, míg a tojás meg nem szilárdul és míg minden rizsszem tojásos nem lesz.

8. Keverd hozzá az újhagyma 3/4-ét és pirítsd kicsit tovább.

9. A kínai tojásos rizst tálald kis tálakba, és tetejét szórd meg zöldhagymával.

Összegzés
recipe image
Recept
Kínai tojásos rizs
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)