Tojássárgája cukorral

tojássárgája cukorral

Tojássárgája cukorral egy retro édesség, aminél gyorsabban és egyszerűbben elkészíthető receptet nem igazán lehet találni. Nagymama takarékos konyhájából származik, akár a maradék tojássárgáják felhasználásra is alkalmas és még gyógyításra is.

A tojássárgája cukorral nem csak Magyarországon népszerű, hanem Olaszországban is, egyes elméletek szerint az eredeti tiramisu receptje is innen ered, hogy a gyerekek gyakran ettek cukorral kikevert tojássárgáját, és később ezt keverték a mascarponéhoz.

Egyébként meg a művelet ismerős lehet, sok sütemény recept, például a piskóta is kezdődik azzal, hogy a tojássárgáját habosra kell keverni cukorral.

Hozzávalók:

  • 1 db nyers tojássárgája
  • 1-1,5 evőkanál kristálycukor

Tojássárgája cukorral elkészítése:

1 Válaszd szét a tojást, csak a sárgájára lesz szükség. Tedd egy pohárba.

2. Add hozzá a cukrot, és egy kanállal keverd, míg a cukor teljesen fel nem olvad benne, és kicsit ki nem habosodik.

3. Fogyaszd el jóízűen!

Tippek a cukros tojáshoz:

Csak friss tojásból készítsd el, és felhasználás előtt mosd meg jó alaposan a tojást!

Ha fokozni szeretnéd az élvezeteket, vaníliás cukorral is készítheted.

Vannak, akik kakaóport is kevernek hozzá.

Mire jó a nyers tojássárgája cukorral kikeverve?

Egyfelől egy gyors, finom édesség.

Másfelől meg a tojássárgáját cukorral torokfájásra, köhögésre is szokták használni. Állítólag az operaénekesek is alkalmazzák ezt a házipraktikát a hangszálaik, torkuk védelmére, gyógyítására.

Összegzés
recipe image
Recept
Tojássárgája cukorral
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)