Kreatív tojásdekorációk a lakberendezésben

márványozott húsvéti tojás

Húsvét közeledtével tojások a kulináris felhasználásukon túl, hatalmas lehetőséget rejtenek a kreatív lakberendezésben is. Az egyszerűen festett tojásoktól az összetettebb mintákig számos módon lehet a tojásokat dekorálni. 

Ebben a cikkben több tojásfestő módszert mutatunk be és eláruljuk azt is, hogy hogyan lehet ezeket az ötleteket egyszerűen megvalósítani az ünnepi készülődés során!

Márványozott húsvéti tojások

A hagyományos tojásfestés hagymahéjjal az igazi, de ha szeretnél egy kis csavart vinni a dologba, akkor próbáld ki a márvány mintás tojásfestést.  Ez a módszert az utolsó pillanatban is alkalmazhatod, de előzetesen érdemes kifújnod hozzá a tojásokat, mert nem természetes alapanyagú festéket fogunk hozzá használni, hanem megmaradt körömlakkot vagy akril festéket, ami nem ehető. A kifújt tojásokra rögzíts cérnát vagy madzagot, így a festés után fel tudod majd akasztani őket száradni. 

A különböző színű festékeket vagy körömlakkot öntsd egy kisebb tálba és néhány mozdulattal keverd őket össze. Maximum 2-3 színt használj egyszerre és ügyelj rá, hogy csak éppen hogy keveredjenek a színek. Most pedig mártsd bele a tojásokat, hogy lenyűgöző márványszerű mintákat kapj. Miután megszáradtak a tojások, helyezd el őket egy szép tálban a nappaliban vagy az ablakpárkányon, de húsvéti tojásfa készítése során is is felhasználhatod őket! 

Gyöngyökkel díszített tojások

A kifújt tojások gyöngyökkel és más csillogó elemekkel is könnyen díszíthetők. Egyszerűen a folyékony ragasztóval bevont tojásokat forgasd meg egy apró, csillogó gyöngyökkel teli tálban. Majd helyezd őket a megálmodott kompozíció szerint egy tálba, vagy akaszd a tojásfára!

Arany tojások

Az arany tojások különleges látványt nyújtanak és rögtön magukra vonják a figyelmet, ezért érdemes készíteni belőlük párat. A hobbi boltokban tudsz vásárolni hozzá arany, bronz vagy ezüst színű füstfóliát és hozzávaló ragasztót. Ez a ragasztó alkalmas a fenti gyöngyös változathoz is. A ragasztót vékonyan vidd fel ecsettel a tojás héjára, majd bugyoláld be a füstfóliába úgy, hogy a fólia mindenhol érje. Egy száraz, tiszta ecsettel finoman dörzsölgesd le a tojásokról a felesleges fóliát és kész is vagy!