Tojásos lecsó alaprecept

klasszikus tojásos lecsó

A lecsó a nyár slágere, és ezek közül is a tojásos lecsó az egyik legnépszerűbb fajta. Finom, szaftos, laktató, mi kell több?

A lecsó egy tipikusan ahány ház annyi szokás típusú étel. Ez a recept olajjal készül, így vegetáriánus étrendbe is illeszthető, de természetesen lehet zsírral vagy szalonnával is készíteni, úgy még laktatóbb lesz.

Aki szereti a csípős ízeket, tehet bele erős paprikát is.

Hozzávalók:

  • 70 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • olaj

Klasszikus tojásos lecsó alaprecept:

1 A klasszikus tojásos lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.

2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat,  tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

3. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.

4. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót, paradicsomot és keverd össze.

5. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és közepes lángon főzd kb. 25-30 percig.

6. Üsd fel a tojásokat, habard el egy kevés sóval.

7. Ha szaftosabban szereted a lecsót, akkor adhatsz még hozzá egy kevés vizet. A tojástól eléggé be fog sűrűsödni.

8.  Öntsd a tojásokat a lecsóhoz, keverd össze és főzd pár percig, míg a tojás meg nem szilárdul, és már kész is a tojásos lecsó!

A tojásos lecsót gyakran töltelékként is használják például húsokhoz.

További magyar és külföldi lecsó receptekért látogass el a lecso.info.hu honlapra!

Összegzés
recipe image
Recept
Klasszikus tojásos lecsó
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő