Pavlova torta

pavlova torta gyümölcsökkel

A pavlova torta egy habcsók alapú látványos torta, amit eredetileg Anna Pavlova balerina részére készítettek. Gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják, és remek recept a maradék tojásfehérjék felhasználásához is. Készülhet bármilyen ünnepi alkalomra, karácsonyra, születésnapra.

Pavlova torta hozzávalók:

Habcsókhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 25 dkg porcukor
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál fehérborecet

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg vegyes erdei gyümölcs

Pavlova torta recept:

A pavlova tortához először az alapot kell elkészíteni.

1.Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.

2. Bélelj ki sütőpapírral egy sütőlemezt.

3. Üsd a tojásfehérjéket egy tálba, adj hozzá egy csipet sót, és kezdj kemény habot verni belőle.

4. Mikor a tojás kezd habos lenni, fokozatosan add hozzá a porcukrot és fehérborecetet és verj belőle kemény habot.

5. Ha már kemény a hab, szórd meg a kukoricaliszttel és egy spatulával óvatos mozdulatokkal keverd el a habban.

6. Egy spatula segítségével tedd a habot a sütőpapírral bélel sütőlemezre, és formázz belőle kör alakot.

7. Tedd a 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 45 percig. Kapcsold le a sütőt, de hagyd még benne a habot legalább fél óráig. Ne lepődj meg, ha kicsit össze fog esni, ez teljesen normális.

8. A tejszínből verjél kemény habot, fontos, hogy legyen jól behűtve, mert akkor fog csak sikerülni.

9. Tedd a tejszínhabot a habcsók tetejére, és szórd meg a gyümölccsel.

Máris kész a látványos pavlova torta!

Összegzés
recipe image
Recept
Pavlova torta
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő