Rakott karfiolt nem csak darált hússal és rizzsel lehet készíteni, de tojással is. Finom lesz a végeredmény, és a rakott karfiol tojással a maradék főtt tojások felhasználására is jó ötlet. A receptbe kerül egy kis sült bacon is, de ha hús nélküli rakott karfiolt szeretnél, akkor a bacont kihagyhatod.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol (kb. nettó 60 dkg)
- 4+1 db tojás
- 1 nagy doboz tejföl
- 5 dkg bacon (elhagyható)
- 5 dkg sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Rakott karfiol tojással recept:
1 A rakott karfiol tojással elkészítését a tojás főzésével kell kezdeni. Főzz meg 4 db tojást, hűtsd le és pucold meg.
2. Szedd a karfiolt rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra, kb. 5-10 perc alatt, majd szűrd le.
3. A főtt tojásokat vágd 4-4 cikkelyre.
4. Egy olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezd el a főtt tojás cikkeket és a karfiol rózsákat.
5. Reszeld le a sajtot.
6. Üsd egy tálba a maradék 1 db tojás, habard el egy villával, keverd hozzá a tejfölt, reszelt sajtot, fűszerezd sóval és borssal.
7. Öntsd a tejfölös keveréket a rakott karfiol tetejére.
8. Ha használsz bacont, akkor kockázd fel, süsd meg egy kevés olajon, és szórd a rakott karfiol tetejére.
9. Tedd a tojásos rakott karfiolt 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 30-40 percig.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
- Hagyományos rakott karfiol darált hússal
- Diétás rakott karfiol
- Tejszínes rakott karfiol csirkemellel