Rakott karfiol tojással

rakott karfiol tojással hús nélkül

Rakott karfiolt nem csak darált hússal és rizzsel lehet készíteni, de tojással is. Finom lesz a végeredmény, és a rakott karfiol tojással a maradék főtt tojások felhasználására is jó ötlet. A receptbe kerül egy kis sült bacon is, de ha hús nélküli rakott karfiolt szeretnél, akkor a bacont kihagyhatod.

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol (kb. nettó 60 dkg)
  • 4+1 db tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 5 dkg bacon (elhagyható)
  • 5 dkg sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

Rakott karfiol tojással recept:

1 A rakott karfiol tojással elkészítését a tojás főzésével kell kezdeni. Főzz meg 4 db tojást, hűtsd le és pucold meg.

2. Szedd a karfiolt rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra, kb. 5-10 perc alatt, majd szűrd le.

3. A főtt tojásokat vágd 4-4 cikkelyre.

4. Egy olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezd el a főtt tojás cikkeket és a karfiol rózsákat.

5. Reszeld le a sajtot.

6. Üsd egy tálba a maradék 1 db tojás, habard el egy villával, keverd hozzá a tejfölt, reszelt sajtot, fűszerezd sóval és borssal.

7. Öntsd a tejfölös keveréket a rakott karfiol tetejére.

8. Ha használsz bacont, akkor kockázd fel, süsd meg egy kevés olajon, és szórd a rakott karfiol tetejére.

9. Tedd a tojásos rakott karfiolt 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 30-40 percig.

Nézd meg ezeket a recepteket is:

tojásos rakott karfiol

Összegzés
recipe image
Recept
Rakott karfiol tojással
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő