Cigánypecsenye tojással

cigánypecsenye tojással

A cigánypecsenyéről sokaknak a kakastaréj szalonna jut először eszébe, de a szalonnán kívül tojással is szokták gazdagítani. Így készül a hagyományos cigánypecsenye tojással.

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • bors
  • 4 db tojás

Cigánypecsenye tojással elkészítése:

1 Először készítsd el a cigánypecsenye pácot, keverd össze az olajat, mustárt, fűszerpaprikát, majorannát, sót, borsot és reszelt fokhagymát.

2. A tarját szeleteld fel ujjni vastag szeletekre, vagy ha szeletben vásárolod, akkor vastagabb szeleteket válassz. Nem szabad kiklopfolni!

3. Egy ecsettel kend a pácot a húsok mindkét oldalára, és lefedve tedd a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

cigánypecsenye pácolása

4. Sütés előtt ved ki a bepácolt húst a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg a sütéskor.

5. Szeleteld fel a füstölt szalonnát, és vágdosd be, úgy, hogy a bőrénél lévő rész egyben maradjon.

6. Tedd a szalonnákat egy serpenyőbe, és kezdd el melegíteni, így kiolvad a zsírja, és pirítsd meg a szalonnák mindkét oldalát, majd tedd félre.

7. Vedd kisebbre a hőfokot a cigánypecsenye sütése előtt.

8. Tedd a pácolt húsokat a serpenyőbe és süsd 3-4 percig mindkét oldalukat.

9. Süsd meg a tükörtojásokat is a szalonna zsírjában.

9. A cigánypecsenyét frissen tálald, mindegyik hús tetejére tegyél 1 kakastaréj szalonnát, és egy tükörtojást.

Krumpliköret és savanyúság illik a legjobban hozzá. Köret nélkül ketogén étrendbe is illeszthető.

Összegzés
recipe image
Recept
Cigánypecsenye tojással
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő