A favágó szelet egy finom, magyaros étel, amire a koronát a tükörtojás teszi fel! Egyszerűen elkészíthető, mindössze egy serpenyőben, így nem kell sokat bajlódni a mosogatással.
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- 3 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 dkg kolozsvári szalonna
- 1 evőkanál kacsazsír
- 4 db tojás
- só
- bors
- majoránna
Favágó szelet recept:
1 A karaj szeleteket klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.
2. Vágd félbe a vöröshagymát és karikázd fel.
3. Kockázd fel a kolozsvári szalonnát.
4. Aprítsd fel a fokhagymát.
5. Melegítsd fel a kacsazsírt, és süsd meg benne a karaj szeleteket, majd tedd félre.
6. Ugyanabba a serpenyőbe tedd a felkockázott kolozsvári szalonnnát, vöröshagymát, fokhagymát, és kevergetve pirítsd, míg a hagyma össze nem esik, és a szalonna meg nem sül. Fűszerezd két csipet majorannával.
7. Halmozd a hagymás, szalonnát a kisütött karaj szeletek tetejére.
8. Ugyanabban a serpenyőben süsd meg a tükörtojásokat, és mindegyik favágó szelet tetejére tegyél egy-egy tükörtojást.
9. Milyen köret illik a sertés szelethez favágó módra? Például petrezselymes krumpli, párolt rizs, sült krumpli, krumplipüré.
Próbáld ki a favágó levest vagy a favágó csirkemellet is!