Favágó szelet

favágó szelet sertés petrezselymes krumplival

A favágó szelet egy finom, magyaros étel, amire a koronát a tükörtojás teszi fel! Egyszerűen elkészíthető, mindössze egy serpenyőben, így nem kell sokat bajlódni a mosogatással.

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 4 db tojás
  • bors
  • majoránna

Favágó szelet recept:

1 A karaj szeleteket klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.

2. Vágd félbe a vöröshagymát és karikázd fel.

3. Kockázd fel a kolozsvári szalonnát.

4. Aprítsd fel a fokhagymát.

5. Melegítsd fel a kacsazsírt, és süsd meg benne a karaj szeleteket, majd tedd félre.

6. Ugyanabba a serpenyőbe tedd a felkockázott kolozsvári szalonnnát, vöröshagymát, fokhagymát, és  kevergetve pirítsd, míg a hagyma össze nem esik, és a szalonna meg nem sül. Fűszerezd két csipet majorannával.

7. Halmozd a hagymás, szalonnát a kisütött karaj szeletek tetejére.

favágó szelet összeállítása

8. Ugyanabban a serpenyőben süsd meg a tükörtojásokat, és mindegyik favágó szelet tetejére tegyél egy-egy tükörtojást.

9. Milyen köret illik a sertés szelethez favágó módra? Például petrezselymes krumpli, párolt rizs, sült krumpli, krumplipüré.

Próbáld ki a favágó levest vagy a favágó csirkemellet is!

Összegzés
recipe image
Recept
Favágó szelet
Szerző
Publikálva
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő